Aký príbeh má za sebou úspešná Nebbia

Aký príbeh má za sebou úspešná Nebbia

Každý, kto aspoň trikrát dvihol činku, pozná značku Nebbia. Nie však všetci vedia, že ide o značku so sídlom spoločnosti na Slovensku.  Jedna z najúspešnejších európskych značiek vo svete kulturistiky a fitnessu sa narodila v Žiline. No ešte predtým sa narodila v hlave dvom ľuďom – Stanke a Martinovi Peckovým. Manželský pár priniesol túto značku na svetlo sveta koncom 90. rokov minulého storočia. Bola cesta Nebbie tŕnistá alebo si značka našla svojich obľúbencov hneď?

Dobré začiatky
Nebbia predstavila fitness oblečenie svetu, teda v tom čase iba Slovensku, v roku 1997. Aj keď išlo iba o pánsku kolekciu aj to pomerne skromnú, značka si veľmi rýchlo získala svojich priaznivcov. Pohodlné tepláky, kvalitné tielka či tričká, to bol základ pre každého, kto si chcel dobre zacvičiť. A tak netrvalo dlho a už v roku 2000 bola jasnou slovenskou jednotkou a expandovala aj do zahraničia. Za tri roky viac ako slušný progres.

Hluché obdobie
Po dobrom vstupe na trh a ešte lepšom rozbehu však prišlo nie dobré obdobie. Roky plné tápania, točenia sa na mieste a rozmýšľania o tom, či so značkou pokračovať. Čo to spôsobilo? V roku 2003 sa Nebbia rozhodla rozšíriť svoju ponuku a začala vyrábať niečo, v čom nebola úplne doma – funkčné oblečenie. Takže pri Nebbia leginách na cvičenie ste našli bundu na turistiku, oteplováky či termotričká. Samotní majitelia priznávajú, že to bol krok vedľa a trvalo im až 9 rokov, kým sa z toho spamätali a začali sa venovať iba tomu, v čom sú naozaj majstri – oblečenie pre fitness a bodybuilding.

Cesta na vrchol
Toto bol ten najlepší krok, ktorý mohla Nebbia urobiť, dnes si môžete oblečenie tejto značky kúpiť vo viac ako 20 štátoch na svete a nechýbajú ani také veľmoci kulturistiky ako USA či Rusko. V roku 2015 sa Nebbia dočkala jedného z najvýznamnejších ocenení – stala sa oficiálnym dodávateľom oblečenia pre Mr. Olympia, to je niečo také ako Oscary vo svete kulturistiky. Aj vďaka tomu je Nebbia značka č. 1 vo svojej oblasti vo východnej Európe. Čo myslíte, stane sa Nebbia svetovou jednotkou?

zdroj: www.mymuzi.sk